نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی که موفق به دیدن فیلم سینمایی «تیغ و ترمه» در جشنواره فیلم فجر شده است، میگوید این فیلم حرفهای بسیاری برای گفتن دارد و بخشی از واقعیتهای زندگی اجتماعی جامعه ما را منعکس کرده است.
مصطفی کواکبیان در گفتوگویی افزود: سینما قطعا از تاثیرگذارترین رسانهها در جهان معاصر است، مردم ما هم به هر نوع فیلمی نیازمندند، از فیلمهای کمدی مفرح گرفته تا فیلمهای جدی و تاثیرگذاری که معضلات امروز ما را بازگو کند.
وی با بیان اینکه فیلم تیغ و ترمه از نوع دوم است، اظهار داشت: این فیلم تا حدودی معضلات خانوادههای کلانشهرها و طبقهای خاص را به تصویر کشیده و در حد خود تاثیرگذار است.
مدیر مسئول روزنامه مردمسالاری ادامه داد: این اشتباه است که تصور کنیم با یک فیلم همه مشکلات حل می شود، حل معضلات جامعه به فرهنگسازی درازمدت نیاز دارد و یک فیلم میتواند بخش کوچکی از این فرهنگسازی درازمدت باشد.
کواکبیان معتقد است که تیغ و ترمه بحث شکافهای مختلف موجود در جامعه را برجسته میکند و بر همین مبنا شکاف طبقاتی، شکاف نسلها و شکاف اجتماعی را مطرح کرده است.
این نماینده مجلس گفت: حالا ممکن است برخی بگویند یک نگاه و رویکرد منفی نسبت به پدیده زندگی اجتماعی مطرح میشود اما من بر این باورم که فیلم با حالت خوبی به اتمام میرسد یعنی نهایتا آن رویکرد منفی تا پایان فیلم وجود ندارد.
وی با بیان اینکه در زندگی اجتماعی آسیبهایی داریم که باید بشناسیم و درصدد رفع آنها برآییم، توضیح داد: اینکه افرادی بخواهند از موقعیت همکاری و رفاقت سوءاستفاده کنند و فقط به خود بیندیشند، این خودخواهی و خودپسندی باعث مشکل برای دیگران خواهد شد، که در فیلم تیغ و ترمه به خوبی نمایش داده شده است.
کواکبیان ادامه داد: افراد یک جامعه نباید فقط به فکر خودشان باشند بلکه باید توجه کنند که زندگی اجتماعی، هستهای است که تمام سلولهای این هسته باید پیوند اخلاقی و عاطفی داشته باشند، اینکه افرادی بخواهند از رفاقت سوءاستفاده کنند نهایتا به سرانجام خوشی دست پیدا نخواهند کرد.
مدیر مسئول روزنامه مردمسالاری ابراز امیدواری کرد فیلم تیغ و ترمه، مورد اقبال عمومی قرار گیرد البته ممکن است نقدهایی مطرح شود که میتواند سازنده باشد.
به گزارش ایرنا، سیوهفتمین دوره جشنواره فیلم فجر با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شامگاه سهشنبه ۹ بهمن در پردیس تئاتر تهران آغاز به کار کرد.
در این دوره از جشنواره به دبیری ابراهیم داروغهزاده، ۲۲ فیلم در بخش مسابقه سینمای ایران (سودای سیمرغ)، ۳ اثر در بخش پویانمایی، ۱۰ فیلم در بخش نگاه نو، ۷ فیلم کوتاه و ۵ مستند رقابت میکنند.
نمایش عمومی فیلمها در پردیس سینمایی ملت تهران و ۵۶ سالن سینما در مراکز استانها تا۲۲ بهمن ماه به استثنای روزهای ۱۹ و ۲۰ بهمنماه وهمزمان با ایام شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) ادامه خواهد داشت.
سیوهفتمین دوره جشنواره فیلم فجر، ۲۲ بهمن ماه در آیینی در برج میلاد تهران به کار خود پایان خواهد داد.