نمک، فلفل و آب لیمو- به مقدار لازم
خامه – ۵۰ گرم
تخم مرغ (زرده) – ۳ عدد
شیر – یک لیوان
آب – یک لیوان
آرد برنج – یک ونیم لیوان
کره – ۵۰ گرم
قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید ، کره را درون قابلمه بریزید و پس از این که آب شد، آرد برنج را اضافه کنید و تفت دهید.
پس از تفت دادن آرد برنج و کره ، آب را کم کم اضافه و مخلوط کنید تا یک دست شود.
سپس شیر ، نمک و فلفل را نیز اضافه و خوب مخلوط کنید تا مواد غلیظ شود.
زرده های تخم مرغ را درون کاسه ای هم بزنید ، قابلمه را از روی حرارت بردارید و زرده های تخم مرغ را به مواد داغ درون قابلمه اضافه و با هم مخلوط کنید.
سپس خامه و آب لیمو را نیز با تمام مواد مخلوط کنید و درون ظرف بریزید و به همراه نان سرو کنید.
نکته: بهتر است به جای آب معمولی از آب گوشت یا آب مرغ استفاده کنید ، فلفل سیاه در این غذا طعم بهتری از فلفل قرمز خواهد داشت.
پتاژ در اصطلاح آشپزی به سوپ های غلیظ گفته می شود. پتاژ برنج با برنج، شیر و خامه تهیه می شود و طبع ملایمی دارد.